Legyen áttekinthető a kinézet

Lehet bármilyen logikusan felépített és érthető egy szöveg, ha nem lehet elolvasni, akkor hiába dolgoztál.

Az oldal felépítése

Legyen egyértelmű, hogy milyen sorrendben kell olvasni a szöveget. Használd a negatív teret arra, hogy jelezd, melyik elemek tartoznak össze. Az alcímek adják a szöveg hierarchiáját, ezért jól láthatóan különböztesd meg az egyes szinteket. Az oldalaid ugyanúgy épüljenek fel,  hogy ne kelljen minden oldalt újra felfedeznie az olvasónak.
Bővebben az oldal felépítéséről >

Tipográfia

Meg kell határoznod, milyen betűt használsz, milyen hosszúak a soraid és mekkora távolság legyen köztük, stb. Mindeközben azt kell szem előtt tartanod, hogy a szöveged könnyen olvasható legyen.
Bővebben a tipográfiáról >

Felsorolások, táblázatok, illusztrációk

Egy listát könnyebb áttekinteni, ha felsorolásként jeleníted meg, mint ha folyószövegként. A táblázatokban bonyolult összefüggéseket tudsz egyszerűen bemutatni. Egy képpel néha könnyebb elmagyarázni valamit, mint szavakkal. Ráadásul mindezek az eszközök megtörik a folyószöveg monotonitását.
Bővebben arról, milyen eszközeid vannak a folyószövegen kívül >

Akadálymentesítés a weben

A webes akadálymentesítés célja, hogy a fogyatékkal élők is ugyanúgy tudják használni az internetet, mint a nem fogyatékkal élők. Ha betartod az oldalon leírtakat, akkor már nagy lépést tettél efelé.
Bővebben a webes akadálymentesítésről >


Következő oldal >